Dit zijn alle dingen die je moet weten over Samsung Pay - Mobiel kopen (2024)

Wil je eindelijk afscheid nemen van het eeuwige gehannes met pinpassen en contant geld? Maak kennis met Samsung Pay – dé nieuwe manier om eenvoudig en veilig te betalen met je smartphone. Met Samsung Pay hoef je nooit meer zorgen te maken dat je je portemonnee bent vergeten. Geen gedoe meer met het zoeken naar kleingeld in je tas. Gewoon je telefoon tevoorschijn halen en betalen met een simpel tikje op de betaalautomaat. Klinkt simpel, toch? Maar er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je je telefoon tevoorschijn haalt en meteen aan de slag gaat met Samsung Pay.

Inhoud van deze pagina

1. Wat is Samsung Pay

Samsung Pay is een mobiele betaaldienst waarmee je met je Samsung-telefoon veilig en gemakkelijk kunt betalen in winkels en online. Het werkt door je betaalkaarten toe te voegen aan de Samsung Pay-app. Zodra je dit hebt gedaan, kun je betalen door je telefoon dicht bij een betaalterminal te houden en je vinger op de vingerafdrukscanner te plaatsen om de betaling te bevestigen.

2. Compatibility: ondersteunde apparaten en banken

Samsung Pay is compatibel met een breed scala aan Samsung-apparaten, zoals de Galaxy S-serie, Note-serie en de A-serie. Daarnaast werkt het ook met enkele oudere Samsung-modellen. Wat betreft ondersteunde banken, werkt Samsung Pay samen met de meeste grote banken in Nederland, waaronder ING, ABN AMRO en Rabobank. Het is altijd een goed idee om eerst te controleren of jouw specifieke apparaat en bank worden ondersteund voordat je Samsung Pay gaat gebruiken.

  • Compatibel met een breed scala aan Samsung-apparaten
  • Ondersteuning van de meeste grote banken in Nederland
  • Controleer altijd of jouw specifieke apparaat en bank worden ondersteund

3. Installatie en setup van Samsung Pay

Het installeren en opzetten van Samsung Pay is eenvoudig. Begin met het downloaden van de Samsung Pay-app uit de Galaxy Store, de Google Play Store of de Galaxy Wearable-app, afhankelijk van je telefoonmodel. Zodra de app is gedownload, open je deze en volg je de instructies om je Samsung-account te koppelen aan Samsung Pay. Nadat je account is gekoppeld, kun je beginnen met het toevoegen van je betaalkaarten aan de app.

4. Hoe voeg je betaalkaarten toe

Het toevoegen van betaalkaarten aan Samsung Pay is eenvoudig en veilig. Open de Samsung Pay-app en tik op “Kaart toevoegen”. Je kunt ervoor kiezen om een betaalkaart toe te voegen via de camera, door handmatig de kaartgegevens in te voeren of door een kaart te selecteren uit je Samsung-account. Zodra je de kaartgegevens hebt ingevoerd, volg je de instructies om de kaart te verifiëren. Dit kan een verificatie via sms, e-mail of een telefoongesprek zijn, afhankelijk van je bank.

5. Gebruiken van Samsung Pay in winkels

Als je je betaalkaarten succesvol hebt toegevoegd aan Samsung Pay, kun je ze gebruiken om te betalen bij de meeste winkels met een Point-of-Sale (POS)-terminal die contactloze betalingen accepteert. Om te betalen, open je de Samsung Pay-app, selecteer je de kaart die je wilt gebruiken en houd je je telefoon dicht bij de betaalterminal. Plaats je vinger op de vingerafdrukscanner of gebruik de gezichtsherkenningsoptie om de betaling te bevestigen. Je zult een melding op je telefoon en de betaalterminal zien om aan te geven dat de betaling succesvol is.

6. Samsung Pay op smartwatches

Met Samsung Pay kun je niet alleen betalingen doen met je smartphone, maar ook met je smartwatch. Als je een Samsung smartwatch hebt met de benodigde functies, kun je je betaalpassen toevoegen aan de Samsung Pay-app op je horloge. Dit maakt het nog handiger om je aankopen te doen, omdat je je telefoon niet eens hoeft tevoorschijn te halen.

7. Beveiligingsfeatures

Samsung Pay is ontworpen met de veiligheid van je betalingen als prioriteit. De app maakt gebruik van verschillende beveiligingsfeatures, zoals biometrische verificatie (zoals vingerafdruk- of irisscanners), PIN-beveiliging en tokenization. Dit betekent dat je gegevens veilig worden versleuteld en dat je betalingen veilig en beschermd zijn.

8. Het verschil tussen MST en NFC

Wat Samsung Pay onderscheidt van andere mobiele betaalapps, is dat het zowel MST (Magnetic Secure Transmission) als NFC (Near Field Communication) technologie ondersteunt. MST maakt het mogelijk om te betalen bij traditionele betaalterminals waarbij je je telefoon gewoon tegen de magneetstrip van de terminal houdt. NFC is de meer conventionele technologie waarbij je je telefoon tegen een contactloze betaalterminal houdt. Dit betekent dat Samsung Pay bruikbaar is bij een breder scala aan winkels en restaurants.

  • MST maakt betalingen mogelijk bij traditionele betaalterminals
  • NFC maakt betalingen mogelijk bij contactloze betaalterminals

9. Samsung Pay en loyaliteitskaarten

Met Samsung Pay kun je niet alleen je betaalpassen opslaan, maar ook je loyaliteitskaarten. Dit betekent dat je je favoriete winkels en restaurants kunt toevoegen aan de app en eenvoudig punten kunt verzamelen en kortingen kunt krijgen zonder dat je al je fysieke kaarten hoeft mee te nemen. Het is een handige functie die je portemonnee een stuk lichter maakt.

10. Samsung Pay Cash: virtuele prepaid kaart

Samsung Pay Cash is een functie waarmee je een virtuele prepaid kaart kunt toevoegen aan je Samsung Pay-app. Hiermee kun je eenvoudig geld overmaken naar vrienden en familie, betalen bij winkels die Samsung Pay nog niet ondersteunen en je uitgaven beheren. Het is een handige en flexibele manier om je geldzaken te regelen.

11. Betalen met Samsung Pay op websites en in apps

Met Samsung Pay kun je niet alleen in fysieke winkels betalen, maar ook op websites en in apps. Het enige wat je nodig hebt, is een Samsung-apparaat met de Samsung Pay-app geïnstalleerd. Hiermee kun je veilig en gemakkelijk betalen zonder je creditcardgegevens in te voeren. Selecteer gewoon de Samsung Pay-optie bij het afrekenen en bevestig de betaling met je vingerafdruk of pincode. Zo kun je overal waar je wilt snel en veilig online betalen.

12. Probleemoplossing en klantenservice

Als je problemen ondervindt met Samsung Pay of vragen hebt, staat de klantenservice van Samsung voor je klaar. Ze bieden ondersteuning en helpen je bij het vinden van een oplossing voor je probleem. Je kunt contact met ze opnemen via telefoon, chat of e-mail. Ze zijn er om ervoor te zorgen dat je volop kunt genieten van de voordelen van Samsung Pay zonder gedoe.

13. Toekomstige ontwikkelingen van Samsung Pay

Samsung Pay staat niet stil en blijft zich ontwikkelen om jou als gebruiker een nog betere ervaring te bieden. Ze werken voortdurend aan het toevoegen van nieuwe functies en verbeteringen aan de app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de integratie van loyaliteitsprogramma’s en aanbiedingen. Dit betekent dat je binnenkort nog meer profijt kunt halen uit het gebruik van Samsung Pay.

14. Vergelijking met andere betaaldiensten zoals Apple Pay en Google Pay

Net als Apple Pay en Google Pay biedt Samsung Pay je de mogelijkheid om contactloos te betalen met je smartphone. Het verschil is echter dat Samsung Pay ook werkt op oudere betaalterminals zonder NFC (Near Field Communication) technologie. Hierdoor kun je op meer plaatsen met Samsung Pay betalen, waardoor het een veelzijdigere betaaldienst is. Het is goed om te weten dat je met Samsung Pay kunt betalen op vrijwel alle betaalterminals in Nederland.

15. Tips voor efficiënt gebruik

  • Voeg al je bankpassen en creditcards toe aan Samsung Pay, zodat je altijd keuze hebt bij het afrekenen.
  • Gebruik de favorietenlijst in de app om de kaarten die je het meest gebruikt snel en gemakkelijk te kunnen selecteren.
  • Probeer de nieuwsberichten in de app in de gaten te houden, want zo blijf je op de hoogte van eventuele speciale aanbiedingen en acties.
  • Bewaar je digitale bonnen en transactiegeschiedenis in de app, zodat je ze altijd bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt.

Oude telefoon over? Ontvang direct geld voor je oude smartphone of tablet bij reBuy.

Bekijk de waarde van jouw oude telefoon

Dit zijn alle dingen die je moet weten over Samsung Pay - Mobiel kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.